Per participar o col·laborar en el projecte Cucadellum has d’entrar les teves observacions de cuques de llum, tant larves com adults, a plataformes com a iNaturalist, a Biodiversidad Virtual i ara també a Ornitho.cat.

Primer cal registrar-se en la que vulguis i després ja podràs col·laborar amb una o amb totes les observacions que trobis.

Si no pots registrar-te a una plataforma o només vols fer alguna observació puntual pots enviar un correu a: info@cucadellum.cat

És molt important fer més d’una fotografia i alguna amb flaix perquè es vegin bé els detalls de la cuca de llum, i es pugui identificar o verificar l’espècie.

On buscar cuques de llum?

Els llocs més habituals per trobar cuques de llum són als marges de camins, jardins, parcs urbans i horts, entre les herbes o sobre pedres. Com que la majoria de les seves larves mengen cargols, han de ser llocs on n’hi hagi.

Les cuques de llum voladores al·lòctones (Photinus signaticollis) es poden trobar per gairebé totes les comarques de Girona en camps de conreu de regadiu, com blat de moro i altres, o bé en horts.

Com col·laborar amb les observacions i fotografies?

  • Fer fotos on es vegi bé l’exemplar, millor alguna amb flaix, si són de nit. No serveix només foto dels òrgans de llum, no permet la identificació fiable.
  • Pujar-les a una base de dades sobre biodiversitat: Ornitho, Biodiversidad virtual o iNaturalist

Per la gent que vulgui col·laborar regularment o vulgui aprendre més sobre les diferents espècies de cuques de llum hem creat un grup a Telegram per fer una xarxa d’observadors per tot Catalunya: https://t.me/grup_cucadellum

Si tens qualsevol dubte o problema per enviar les dades, envia’ns un correu a l’adreça info@cucadellum.cat

Moltes gràcies per la teva participació!